آشنایی با سرور HPE DL380 G10 Plus
با سلام و وقت بخیر بدون معطلی بریم ببینیم سرور HPE DL380 G10 Plus چه مشخصاتی داره و چه تفاوت هایی با سرور های نسل های قبلی مخصوصا سرور HPE DL380 G10 داره! عنوان این مقاله رو آشنایی با سرور HPE DL380 G10 Plus انتخاب کردم چرا که به بررسی ساختار فیزیکی سرور و قطعاتی که در داخل آن قرار دارد خواهیم پرداخت. برای مطالعه بیشتر در مورد بخش های مختلف سرور HPE DL380 G10 PLUS مقالات دیگری کیهان سرور را مطالعه کنید.
- منبع این مقاله سایت رسمی HPE هست و می تونید دیتاشیت کامل رو از لینک Quick Specs HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus Server دانلود کنید.
قطعا ارائه سرور HPE DL380 G10 PLUS به بازار کمی زود به نظر می رسید اما شرکت اچ پی مدلی را به بازار عرضه کرده است که به نظر می آید یک میان رده باشد و قطعا در سرور های نسل HPE G11 تفاوت های چشمگیری خواهیم دید. بدون فوت وقت بریم ببینیم برای خرید سرور HPE DL380 G10 PLUS چی باید بدونیم.
- مزیت های موجود در این سرور نسبت به نسل قبلی چی میتونه باشه؟
- سعی می کنم این سرور رو در چندین مقاله بصورت کاملا تخصصی نقد و بررسی کنم.
- با کیهان سرور همراه باشید.
اولین خصوصیتی که در ابتدای معرفی سرور HPE G10 PLUS داشته در مورد سازگاری این سرور قدرتمند در ورک لودهای مختلف و محیط های مختلف می باشد. دومین و مهمترین خصوصیت در مورد تطبیق پذیری و مقیاس پذیری این سرور می باشد که قبلا در این مورد در معرفی سرور HPE DL380 G10 و پردازنده های سرور HPE DL380 G10 مفصل صحبت کرده ایم. در واقع این قطعات استفاده شده در سرور هستند که قدرت مقیاس پذیری به سرور را می دهند. همانطور که می دانید سرور HPE DL380 G10 PLUS از پردازنده های نسل سوم زئون اسکالیبل بهره می برده که با قاطعیت میشه گفت که قدرتمندین سی پی یو های موجود در بازار سرور ای اچ پی و اینتل می باشد.
- پیشنهاد مقاله برای آشنایی با پسوند پردازنده های اسکالیبل
- پیشنهاد مقاله آشنایی با پردازنده های سرور HPE DL380 G10 PLUS
- در انتهای مقدمه به قدرت این سرور در تامین انتظارات برای Cloud to Big Data اشاره شده است.
آشنایی با سخت افزار سرور hpe dl380 g10 plus
همانطور که در شکل زیر می بینید سرور hpe dl380 g10 plus بصورت ۸sff می باشد و دقیقا شبیه به بقیه سرور های hp از سه قسمت در Front Panel تشکیل شده است. بخش راست که HDD Bay بوده و از هشت عدد هارد سرور ۲.۵ اینچی پشتیبانی میکند. بخش وسطی و چپی آپشنال بوده و می تونید Media bay یا هر قطعه مورد نیازی که میخواهید را نصب کنید.

- نکته جالب توجهی که در نگاه اول دیده می شود شماره های ۱ و ۱۴ می باشد.
- شرکت اچپی اومده و دیسپلی پورت رو در بخش جلویی سرور داخل مدیا بی قرار داده و همزمان دو عدد پورت USB ورژن ۳ در اطراف آن قرار داده است. بنظرم جمع و جورتر بود خیلی بهتر می شد. در حالی که در بخش شماره ۸ یدونه پورت USB ورژن ۳ قرار داده است.
مدل LFF سرور HPE DL380 G10 PLUS نیز طراحی و تولید شده است که در شکل زیر اونو می بینید. توجه داشته باشید که فورم فاکتور LFF هارد های ۳.۵ اینچی رو ساپرت می کنه و بایستی زمان خرید سرور HP به این مورد دقت داشته باشید.

- همانطور که مشاهده می کنید جزئیاتی برای توضیح نداره و شبیه به سرور های نسل پیش ساده و قدرتمند هست. شماره ۳ چراغ وضعیت کارت شبکه می باشد.
بررسی قطعات داخلی سرور HPW DL380 G10 PLUS
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید قطعات درونی این سرور با سرور HPE DL380 G10 تفاوتی نداشته و کپی برابر اصل می باشد. پس چرا اچ پی این نسل رو تولید و عرضه کرده است؟
- بله همانطور که مشاهده می کنید در ظاهر تفاوتی دیده نمی شود. اما اگر دقت کنید تعداد اسلات های رم سرور HPE DL380 G10 PLUS افزایش یافته و بجای ۲۴ اسلات در نسل G10 شما ۳۶ اسلات در G10 PLUS مشاهده می کنید.
- این بمعنی افزایش ظرفیت رم، چیزی که در سرور نسل G10 تقریبا کمبودش حس می شد.

- مورد خاصی نمی بینم که در مورد عکس بالا توضیح بدم بریم ببینیم دیگه چی داره!
- قطعا باید تو بخش رم جذابیت داشته باشه که پیشنهاد میدم مقاله حافظه رم سرور HPE DL380 G10 PLUS رو مطالعه کنید.
- نکته مهم دیگه که مونده اینه که فن های سرور مورد بحث های پرفورمنس هستند.
در انتها بخش پشتی سرور رو نیز بررسی کنیم و ببینیم که شرکت اچ پی آیا تغییراتی در این قسمت از سرور HP DL380 G10 PLUS اعمال کرده است یا نه!
همانطور که در تصویر زیر می بینید ۲ عدد رایزر داره که هر کدوم ۳ اسلات ورژن ۴ رو پشتیبانی می کنند. همچنین می تونید اسلات سوم رو نیز در قسمت ۳ بالای کیت پاور داشته باشید. که بنظر این مورد آپشنال بوده و روی سرور رایز سومی دیده نمی شود.

- شماره ۶ پورت کارت تصویر VGA می باشد.
- شماره ۳ مربوط به OPC می باشد. کیت مربوط به پورت های لن!
- شماره ۸ پورت USB ورژن ۳ هست که در بخش Front Panel سرور هم بهش اشاره کردیم.
- ینی اچپی هر چی می تونه پورت اضافه می کنه که بنظرم کار بسیار خوبی هست.
خب از این ها بگذریم به قول خود شرکت اچ پی What’s New چی داره برامون! بخشی از دیتا شیت سرور اختصاص داره به What’s New سرور HPE DL380 G10 PLUS که در ادامه بصورت تیتروار بهشون اشاره می کنم.
- استفاده از پردازنده های نسل سومی Intel® Xeon® Scalable مانند ۸۳۶۲ و ۸۳۵۲M
- در مورد پسوند های متعلق به پردازنده های سرور نسل G10 هم مقاله که در پاراگراف ۳ یا ۴ مطالعه کنید.
- پشتیبانی از NVIDIA A10 24GB GPU
- پشتیبانی از NVIDIA A10 24GB GPU
- پشتیبانی از حالت Mixed Use and Read Intensive FIPS NVMe drives
- پشتیبانی از PCIe Gen4 با پهنای باند خیلی بیشتر از PCIe Gen3
- پشتیبانی از OCP 3.0
- پشتیبانی از ۳ مدل از اسمارت کنترلر ها برای هاردهای NVMe/SAS/SATA
اما می رسیم به بخش مهم و دوست داشتی Platform Information و بصورت دقیق تر Chassis Types که خودم شخصا علاقه بالایی به فرم شاسی ها و قابلیت هایی که به سخت افزار و نرم افزار سرور HP میدن، دارم. بریم ببنیم سرور HPE DL380 G10 PLUS دارای چند نوع فرم فاکتور هست.
فرم فاکتور HPE DL380 G10 PLUS 8SFF
این فرم فاکتور می تواند ۸ هارد SAS/SATA SFF در بخش جلو ساپورت کند. اما بصورت آپشنال با پارت Universal Media Bay (P14609-B21) می توانید ۸ هارد SFF در Midtray و ۶ عدد هارد SSD در Rear drive bay داشته باشید.
- اگر خاطرتان باشد در مقاله نقد و بررسی سرور HPE DL380 G10 به Midtray اشاره کردیم.
- مقاله راهنمای نصب Mid-Plan در سرور HPE DL380 G10
فرم فاکتور HPE DL380 G10 PLUS 24SFF
اینجا جالب میشه که همزمان با این فرم فاکتور می توانید تعداد ۳۸ هارد SFF در سرور داشته باشید. بر فرض مثال اگر از هارد سرور HDD 2.4TB SAS 10K HPE استفاده کنید می توانید بیش از ۹۰ ترابایت فضا در اختیار داشته باشید.
- پیشنهاد می کنم مقاله حداکثر فضای ذخیره سازی سرور HPE DL380 G10 PLUS را مطالعه کنید.
فرم فاکتور HPE DL380 G10 PLUS 8LFF
توضیح دادن این فرم فاکتور کمی سخته! در حالت معمولی که از ۸ عدد هارد LFF پشتیبانی می کند اما می توان با اضافه کردن Midtray و Rear drive bay ظرفیت هارد اونو به شدت افزایش داد.
- در این فرم فاکتور میشه هارد SFF و LFF رو در کنار هم داشت.
فرم فاکتور HPE DL380 G10 PLUS 12LFF
آخرین فرم فاکتوری که توسط شرکت اچ پی طراحی و تولید شده است فرم فاکتور ۱۲LFF می باشد. می توانید مجددا با اضافه کردن Midtray و ۴LFF Rear tray به ظرفیت بسیار خوب ۲۰LFF دست پیدا کنید.
فن کیت سرور HPE DL380 G10 PLUS
اولین نکته ای که در مورد فن های این سرور باید در زمان خرید سرور HP بدانید این است که اگر سرور را بصورت باندلی یا تک سی پی یو خریداری کنید، فن کیت استاندارد با پارت Fan Kit (P37042-B21) برای شما ارسال خواهد شد و در صورتی که پردازنده دوم را به سرور اضافه کنید فن کیت دوم نیز اضافه می گردد. برای افزایش کارایی سرور و افزایش قدرت خنک کنندگی می توانید از فن کیت های پرفورمنس با پارت P14608-B21 استفاده کنید.
- فرم فاکتور های ۱۲LFF و ۲۴SFF با فن کیت های پرفورمنس ارسال می گردد.
- فرم فاکتور ۸LFF با فن کیت استاندارد ارسال می گردد.
خب، این مقاله رو اینجا خاتمه میدم چرا که موضوع پردازنده ها و حافظه رم و هارد مقاله جداگانه ای می خواهد که می توانید مقالات مرتبط را مطالعه کنید. حتما نظرات خودتون رو کامنت کنید تا بتونیم بهتر از این در خدمتتون باشیم.
موفق باشید…