بازی های آنلاین

Online Game یا بازی آنلاین چیست ؟


بازی های آنلاین: بازی آنلاین در اصطلاح به معنی بازی های شبکه ای میباشند که از ساختار شبکه های کامپیوتری فراتر رفته و وارد بعد جدیدی به نام بعد اینترنتی یا شبکه جهانی اینترنت شده اند در گذشته برای ارتباط بین دو کامپیوتر یا چند کامپیوتر برای انجام بازی انلاین از کابل های سخت افزاری سیمی جهت ایجاد ارتباط بین دو کامپیوتر استفاده میشد ( شایان ذکر است هر بازی که از حالت تک بازیکنی و BOT خارج شد و به حالت چند بازیکنی تبدیل شد بازی انلاین محسوب میشود) که در نوع خود یک پیشرفت بسیار بزرگ در صنعت بازی محسوب می شد چون بازی از محیط BOT یا همان ROBOT خارج شده و طرف مقابل در بازی به جای یک شخص مجازی یک شخص حقیقی قرار میگرفت بعد ها با گسترش شبکه جهانی (از حالت سیمی سخت افزاری به حالت بیسیم و مودم ) تبدیل شد بازی های انلاین نیز در این زمینه تغییراتی از قبیل نحوه اجرا شدن روی شبکه جهانی گرفته تا نوع تکنولوژی ساخت بازی ها و نحوه ی جذب بازیکن ها و موارد بسیار زیاد دیگر که در ادامه توضیح داده خواهد شد چون این نوع بازی ها که در ابتدا در ساختار شبکه ای سیمی بوده اند حال دیگر سرکارشان با یک مخاطب یا چند مخاطب نیست بلکه با هزاران یا میلیون ها مخاطب می باشد و باید کیفیت خدماتشان با گذشته متفاوت باشد چون در اینجا بحث نوع بازی نیست بلکه کیفیت بازی میباشد.

اولین بازی های آنلاین


اولین بازی آنلاین در سال های 1951-1952 به نام مثل نمرود (Such as Nimrod ) و فضای جنگ ( spacewar ) در سال 1961 ساخته شدند . این بازی ها در ابتدا فقط بین دو دستگاه کامپیوتر به اشتراک گذاشته شده بود ولی بعد به دلیل استقبال بسیار زیاد در سال 1960 سرمایه گذاران بر روی این پروژه سرمایه گذاری کردند همانطور که در قبل گفته شد در اوایل ارتباط بین کامپیوتر ها از نوع سیمی بود ولی بعدها با آمدن مودم ها و گسترش شبکه جهانی این نوع بازی ها از حالت محدود خارج شدند و به حالت نامحدود از لحاظ موقعیت مکانی و زمانی تبدیل شدند .بعدها این نوع ارتباطات گسترش یافت به طوری که یک کامپیوتر به صورت کامپیوتر مرکزی یا به اصطلاح سرور (server ) قرار گرفت و بازی به صورت پیش فرض بر روی آن ابر رایانه اجرا میشد کاربران با اجرا کردن یک آتوران ساده یا وارد کردن مقداری کد ( امروزه از انها با نام نام کاربری و روز عبور یاد می شود) به سرور متصل شده و از بازی به صورت مشترک استفاده میکردند. در ابتدا این نوع سرورها با اشکالات بسیار زیادی مواجه بودند از جمله این مشکلات می توان به شلوغی بیش از حد سرور وجود باگ اسپلت های فراوان مثل اجرای نادرست بازی وجود صف های فراوان برای ورود به سرور و ……. مشکلات بسیار زیادی که گریبان گیر نگه دارندگان سرور بود. شرکت های مختلف دارندگان بازی آنلاین در آن زمان وقتی با استقبال مردم روبرو شدند به ناچار مجبور به جذب سرمایه گذار در این زمینه شدند و سود حاصل از درامد این نوع بازی ها را از حالت انحصار فردی به حالت بورس درآورند.

روش های مختلف بازی های آنلاین


بازی های انلاین پس از گذشت مدت زمان زیادی از که از تولید آنها گذشت توسط افراد مختلف مورد بررسی قرار گرفت یکی از متد های بازی آنلاین استفاده آنها در یادگیری کودکان در مدارس ابتدایی بود به گونه ای که دانش آموز با انجام بازی که اغلب بازی های فکری و ریاضی و بازی های مرتبط با درس بودند امتیاز کسب میکردند و درس رو با انجام بازی به دانش آموز یاد میدادند. (بازی های آنلاین)

ساختار شبکه های بازی آنلاین


در ابتدای پیدایش بازی های انلاین ابتدا تمامی ارتباط بین انها به صورت peer to peer یا PtoP بودند در این نوع ارتباط اطلاعات به راحتی و بدون دردسر صورت میگرفت این بدین معنا نیست که که هیچ مشکلی وحود نداشت خیر هر نوع شبکه ای اشکالات و اختلالات خود را دارا میباشد .شایان ذکر است که این نوع شبکه های peer to peer برای مقیاس های کوچک استفاده می شد و با گسترش بازی های انلاین دیگر این نوع شبکه های کامپیوتری بلا استفاده شد. با گسترش بازی های آنلاین این نوع بازی های از حالت PtoP به حالت server base تغییر کردند چون در این حالت میتوانستند کاربران بیشتری را ساپورت و سرویس دهی نمایند. ولی این پایان کار نبود چون کاربران بازی های آنلاین روز به روز رو به افزایش هستند سرمایه گذاران به این فکر افتادند که به جای این که یک سرور بسیار قدرتمند با هزینه های بسیار گزاف ایجاد کنند در کشور های مختلف که کاربران بیشتری نسبت به بقیه کشور ها دارند سرور های ارزان قیمت تر و به صرفه تر ایجاد کنند با این کار بار استفاده از سرور اصلی کاهش پیدا میکرد و دیگر صف های طولانی یا به اصطلاح ( qeue) ورود به بازی در پشت سرور ایجاد نمیشد.

زبان برنامه نویسی بازی های آنلاین


گیم میکر (به انگلیسی Game maker نام مختصر GM نرم‌افزاری برای بازی سازی در سیستم عامل ویندوز و مک است که توسط مارک اٌورمارس (Mark Overmars) با زبان برنامه‌نویسی دلفی ارائه شده است. این نرم‌افزار در حال حاضر توسط یویوگیمز (Yoyo Games) توسعه و ارائه می‌شود . یویوگیمز شرکت نرم‌افزار سازی است با دخالت اورمارس گیم میکر به کاربرانش اجازه می‌دهد تا بازی‌های رایانه‌ای خود را به سادگی ارائه دهند . آخرین نسخه کامل ارائه شده از گیم میکر برای ویندوز نسخه ۸٫۱ در ژانویه ۲۰۱۱ (دی ۱۳۹۰ ) است و نسخه ۷ برای سیستم عامل مک در آگست ۲۰۱۰ . از نسخه ۱۹۹۹ گیم میکر ارتقاء های زیادی یافت از جمله امکان استفاده در کارهای سه بعدی و ارائه فضای وب برای آپلود بازی‌های ساخته شده توسط کاربران . حال یویوگیمز درحال کار بر روی نسخه‌ای جدید از گیم میکر با نام‌های (اچ تی ام‌ال ۵ (html 5) و استودیو است که کار را برای کاربران آندروید و مک و … راحت می‌سازد.

سود و درآمد سالیانه بازی های آنلاین


مطلبی که قابل ذکر است این است که بازی های آنلاین در واقع برای نگهدارندگان سرور می بایست سود هایی نیز داشته باشد زیرا میزان هزینه نگهداری سرور به حدی زیاد بود که با درامد معمولی نمیتوانستند به کار خود ادامه دهند بنابراین سازندگان بازی های انلاین تصمیم گرفتند که برای سود دهی بیشتر امکانات خاصی درون بازی ها متناسب با شرایط مکانی و زمانی قرار دهند و برای استفاده از این نوع امکانات کاربر میبایست پول پرداخت کند اوایل که این تئوری داده شد از استقبال زیادی برخوردار نبود ولی باگذشت زمان و با تبعیض هایی که بین کاربران خریدار و کاربران مجانی بوجود آمد کاربران مجبور شدند که از این نوع امکانات استفاده کنند و پول پرداخت کنند این گونه امکانات بستگی به خلاقیت سازندگان بازی داشت. امکانات پولی در بازی های مختلف متفاوت بود در بعضی ها مثل world of Warcraft کاربر با پرداخت 15 دلار برای یک ماه یا 40 دلار برای 3 ماه از تمامی امکانات بازی به صورت مجانی استفاده کند ولی در برخی از بازی ها مثل بازی League of Legends کاربر به صورت مجانی از بازی استفاده میکند ولی برای خرید امکانات فوق العاده مثل skin ها champion ها و بسیاری از امکانات دیگر که به صورت مناسبتی مثلا برای کریسمس ارائه می شوند باید پول پرداخت کنند.با توجه به نمودار ارائه شده از سوی سازمان DFC درامد و سود سالیانه هریک از بازی های نامبرده در سال 2012 حدود 67 بیلیون دلار بوده است و پیش بینی میشود این رقم در سال 2017 به چیزی حدود 87 بیلیون دلار در سال برسد که رقم قابل توجهی میباشد چرا که کاربران این نوع بازی ها در ثانیه رو به افزایش است.


  • نویسنده : نداف زاده منبع: انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران

اشتراک گذاری