حافظه DDR4
آیا تا کنون در مورد حافظه های DDR4 چیزی شنیده اید؟ در چند سال اخیر حافظه DDR3 در دنیای کامپیوتر استفاده شده است. در واقع، به نظر می رسد که DDR3 استاندارد حافظه ی DDR ی بوده است که طولانی ترین استفاده را تا به امروز داشته است. DDR3 به خاطر قیمت مقرون به صرفه ای که داشته به نفع مصرف کنندگان بوده است اما برای چند سال کامپیوترهای ما را محدود به سرعت حافظه ای خاص می کرد و این محدودیت زمانی که ما شروع به کارهای سنگینی مانند ویرایش ویدیو و استفاده از دستگاه های ذخیره سازی سریعتر مانند SSD کردیم بیشتر آشکار شد. با تولید چیپست Intel X99 و پردازنده های Haswell-E و پردازنده های نسل شش Intel Core، حالا حافظه های DDR4 به استانداردی برای استفاده در کامپیوترهای شخصی تبدیل شده است. این استاندارد در سال 2012 توسعه داده شد اما چند سالی است که این استاندارد به بازار عرضه شده است بنابراین باید بفهمیم که این استاندارد حافظه جدید چه تغییری در کامپیوترهای ما ایجاد می کند. حافظه DDR4 بخصوص در سیستم های سروری نسل های G9 و بالاتر کاربرد دارد. از رم های DDR4 میتوان به رم RAM 16GB 2133P HP اشاره کرد که بیشترین کاربرد را در ایران در سرورهای نسل 9 و 10 دارد.
سرعت سریعتر DDR4
درست همانطور که استاندارد DDR3 معرفی شد، حافظه DDR4 در درجه اول سرعت سریعتری را ارائه می دهد. برخلاف حافظه های DDR2 تا DDR3 این جهش سرعت کمی بیشتر بوده است چونکه مدت زمان زیادی طول می کشد تا DDR4 توسط صنایع مختلف پذیرفته شود. سریعترین حافظه DDR3 استاندارد شده با JDEC حالا سرعت 1600 مگاهرتز را اجرا می کند. در مقابل حافظه های DDR4 از سرعت 2133 مگاهرتز آغاز می شوند که در نتیجه 33 درصد افزایش سرعت داشته است. مطمئنا حافظه DDR3 وجود دارند که سرعت بالاتر 3000 مگاهرتزی را ارائه می دهند اما این حافظه های اورکلاک شده اند که پا را از استاندارد ها بیرون گذاشته و برق بیشتری نیاز دارد. استانداردهای JDEC برای حافظه های DDR4 نیز تا حداکثر 3200 مگاهرتز سرعت را مشخص می کنند که دو برابر سرعت محدود حافظه های DDR3 1600MHz است. مانند نسل های دیگر، این افزایش سرعت به معنای افزایش تاخیر حافظه می باشد. تاخیر به معنای مدت زمانی که طول می کشد تا کنترل کننده حافظه یک دستور دسترسی به حافظه را دریافت و واقعا به ماژول های حافظه برای خواندن و نوشتن دسترسی پیدا کند اشاره دارد. هر چقدر حافظه سریعتر باشد سیکل های بیشتری تمایل به دریافت کنترلر برای پردازش دارند. با افزایش سرعت کلاک، تاخیر افزایش می یاید اما روی عملکرد کلی تاثیر نمی گذارد چونکه پهنای باند برای برقراری ارتباط داده موجود در حافظه با پردازنده افزایش پیدا می کند.
مصرف برق کمتر حافظه DDR4
برقی که سرور SERVER یا کامپیوتر مصرف می کند یکی از مسائل مهمی است که باید آن را در نظر داشته باشید (به خصوص در بازار کامپیوترهای قابل حمل). مصرف برق کمتر به این معناست که شما برای مدت زمان طولانی تری می توانید از باتری استفاده کنید. مانند هر نسل از حافظه DDR، حافظه DDR4 میزان برق مورد نیاز برای کار کردن را کاهش داده است و سطح ولتاژ مصرفی از 1.5 ولت به 1.2 ولت کاهش داده است. ممکن است در کامپیوترهای دسکتاپ این تفاوت زیاد به چشم نیاید اما در کامپیوترهای لپ تاپ تفاوت زیادی را ایجاد کرده است. درست مانند حافظه DDR3، حافظه های DDR4 احتمالا یک استاندارد ولتاژ پایین را بدست خواهند آورد و همچنین سیستم هایی که برای این نوع حافظه طراحی شده اند برق کمتری مصرف می کنند.
آیا می توانم کامپیوترم را به حافظه DDR4 ارتقاء دهم؟
در حافظه های DDR2 تا DDR3، معماری چیپست و پردازنده بسیار متفاوت بود. این بدان معناست که برخی از مادربردها قادر به اجرای حافظه های DDR2 یا DDR3 هستند (هر دو را نمی توان استفاده کرد). DDR4 به شما اجازه می دهد تا سیستم کامپیوتر دسکتاپی که انعطاف پذیرتر از DDR2 و حافظه DDR3 است را داشته باشید. امروزه کنترلرهای حافظه درون پردازنده ها ساخته می شوند. در نتیجه هیچ سخت افزار انتقالی وجود ندارد که بتواند از هر دوی حافظه DDR3 و حافظه جدید DDR4 استفاده کند. اگر می خواهید کامپیوتری داشته باشید که از DDR4 استفاده کند شما باید یا کل سیستم یا حداقل مادربرد، پردازنده و حافظه خود را ارتقاء دهید. برای اینکه کاربران سعی کنند از حافظه DDR4 در سیستم های مبتنی بر DDR3 استفاده کنند یک پکیج DIMM جدید طراحی شده است.
تعداد پین در DDR4
حافظه های DDR4 از 288 پین استفاده می کنند در حالی که DDR3 از 240 پین استفاده می کنند. کامپیوترهای لپ تاپ حافظه DDR4 دارای طرح بندی 260 پین SO-DIMM است در حالی که DDR3 دارای طراحی 204 پینه می باشد اما اندازه این حافظه ها با هم یکسان است. علاوه بر طرح بندی پین، در این ماژول ها در موقعیت های متفاوتی قرار گرفته اند تا از نصب اشتباه حافظه جلوگیری شود.
برای مشاهده لیست رم های سروری موجود در کیهان سرور و خرید رم اورجینال اچ پی اینجا کلیک کنید.
اشتراک گذاری