تمام آنچه که باید در مورد استاندارد SCSI (Small Computer System Interface) بدانید!
استاندارد SCSI ( با تلفظ SKUH-zee که گاهی اوقات scuzzy یا اسکازی نامیده می شود) مخفف عبارت Small Computer System Interface می باشد و مجموعه ای از رابط های استاندارد الکترونیکی است که توسط موسسه استاندارد ملی آمریکا (ANSI) تعریف شده است و به کامپیوترهای شخصی امکان ارتباط با سخت افزارهای جانبی مانند دیسک درایوها، ندرایورهای سی دی رام، پرینترها، اسکنرها و غیره را فراهم می آورد و نسبت به رابط های انتقال داده موتزی قبلی سریعتر و انعطاف پذیرتر می باشد.
SCSI و دستگاه ها
گرچه همه دستگاه ها از تمام سطوح SCSI پشتیبانی نمی کنند، اما استانداردهای SCSI به طور کلی با نسخه های قبلی خود سازگار هستند. این بدان معناست که اگر یک دستگاه جانبی قدیمی تر را به یک رایانه جدیدتر که از استاندارهای جدیدتر پشتیبانی می کند وصل کنید، دستگاه جدید شما با همان سرعت کند دستگاه جانبی شما کار خواهد کرد. در سطح محاسبات شخصی، اینترفیس SCSI به طور عمده توسط Universal Serial Bus یا همان USB بکار می رود و در سطح سازمانی SCSI هنوز در فریم های سرور برای کنترلرهای هارد مکانیکی استفاده می شود.
اجزای رایج SCSI
کامپوننت ها یا اجزای مختلفی وجود دارند که در سیستم ذخیره سازی SCSI استفاده می شود:
- Initiator یا آغاز کننده – یک Initiator توسط دستگاه SCSI درخواست هایی را ارسال می کند و پاسخ درخواست ها را دریافت می کند. Initiator در فرم های مختلفی وجود دارد و ممکن است در مدار سیستم سرور ادغام شده باشد و یا در آداپتور باس هاست وجود دارد. اتصال ISCSI معمولا از initiator مبتنی بر نرم افزار استفاده می کند.
- Target یا مقصد – یک Target اسکازی معمولا یک دستگاه ذخیره سازی فیزیکی است ( گرچه target های اسکازی مبتنی بر نرم افزار هم وجود دارد). target می تواند یک هارد دیسک و یا کل آرایه استوریج باشد. همچنین ممکن است سخت افزاری غیر از ذخیره ساز به عنوان تارگت اسکازی به کار رود. اسکنرهای نوری وجود دارند که از طریق باس اسکازی به کامپیوتر وصل می شوند و له عنوان تارگت اسکازی عمل می کنند.
- Service delivery subsystem یا زیر سیستم تحویل سرویس – مکانیزمی که امکان ایجاد ارتباط بین آغازگر و تارگت را فراهم می آورد و معمولا از کابل کشی استفاده می کند.
- Expander یا توسعه دهنده – تنها در SAS (serial-attached SCSI) استفاده می شود و اجازه می دهد تا چند دستگاه SAS پورت های آغازگر واحد را به اشتراک بگذارند.
استانداردهای SCSI
استاندارد SCSI امروزه در دستگاه های سخت افزاری رایج نیست اما در بعضی از محیط های سروری و شرکت های تجاری می توانید SCSI را پیدا کنید. نسخه های جدیدتر SCSI شامل USB Attached SCSI (UAS) و Serial Attached SCSI (SAS) می شود. اکثر تولید کنندگان کامپیوتر به طور کلی استفاده از SCSI را متوقف کرده اند و از استانداردهای محبوبتر مانند USB و FireWire برای اتصال دستگاه های اکسترنال به کانکتورها استفاده می کنند. USB نسبت به SCSI بسیار سریعتر است.
نحوه کار SCSI
رابط های SCSI به طور داخلی انواع مختلف دستگاه های سخت افزاری را به طور مستقیم به مادربرد یا کارت کنترلر استوریج وصل می کند. هنگامی که به صورت داخلی از این اینترفیس استفاده می شود دستگاه ها از طریق کابل متصل می شوند. اتصالات اکسترنال همچنین برای SCSI رایج هستند و معمولا از طریق یک پورت اکسترنال در کارت کنترلر استوریج و با استفاده از یک کابل وصل می شوند. در کنترلر یک تراشه حافظه وجود دارد که بایوس SCSI را نگه می دارد که یک قطعه نرم افزاری است که برای کنترل دستگاه های وصل شده استفاده می شود.
Serial-attached SCSI یا SAS
- محصولات SAS با دستگاه هایی که از فناوری SCSI استفاده می کنند سازگار هستند. استاندارد Serial Storage Architecture (SSA) می تواند وقتی که عملکرد SCSI مناسب نباشد مورد استفاده قرار گیرد (همانطور که می توان از iSCSI استفاده کرد) که فرمان SCSI را با تعبیه SCSI-3 روی پروتکل TCP/IP تنظیم می کند ( اکثر مشخصات SCSI-3 با نام Ultra شروع می شود)
- در محیط های سازمانی SAS یک جایگزین محبوب برای SCSI موازی است. هر دوی SCSI سریال و موازی براساس مجموعه فرامین SCSI هستند. SAS مزایای متمایزی را نسبت به SCSI موازی ارائه می دهد:
- SAS از حداکثر 65353 دستگاه پشتیبانی می کند (با استفاده از توسعه دهنده). آخرین استاندارد SCSI موازی تنها از 16 دستگاه پشتیبانی می کند.
- SAS مشکلات مربوط به خاتمه و انحراف ساعت را ندارد.
- SAS یک فناوری point-to-point است و این بدان معناست که SAS مشکلات مربوط به اتصال منابع را ندارد که این مشکل در SCSI موازی رایج است.
SAS در مقایسه با SATA
قبلا در مورد تفاوت بین هارد SATA و PATA صحبت کردیم. مانند SAS، SATA یک باس سریال است که جایگزین استاندارد PATA شده است. استاندارد SATA-3 دارای سرعت 6 گیگابیت در ثانیه یا 600 مگابایت در ثانیه است که کمی کندتر از استاندارد Ultra640 SCSI می باشد. به طور مشابه SATA-2 دارای سرعت انتقال 3 گیگابیت در ثانیه یا 300 مگابایت در ثانیه است که کمتر از سرعت Ultra320 SCSI می باشد. SAS با SATA-2 و استانداردهای بالاتر سازگار است. SATA-2 می تواند به SAS متصل شود. این امکان وجود دارد چونکه هر دو درایو SAS و SATA از مجموعه فرمان SCSI استفاده می کنند. در مقابل درایوهای SAS نمی توانند به کنترلرهای SAS متصل شوند. در پایان از شما دعوت می کنیم مقاله مقایسه هاردهای (SSD) اس اس دی SAS و SATA را مطالعه بفرمایید.
اشتراک گذاری