بررسی ورک استیشن Z800 اچ پی
بررسی ورک استیشن Z800 اچ پی

در زمان عرضه این سرور؛ اچ پی Z800 را به عنوان ستاره ای در بین ورک استیشن هایش معرفی کرد. در این مقاله ما بررسی می کنیم ببینیم آیا سرور Z800 اچ پی سزاوار این تعریف و تمجید هست یا باید لقب بهتری به آن داد. در ادامه با معرفی کامل ورک استیشن Z800 با ما همراه باشید.

ورک استیشن Z800 اچ پی عالی به نظر می رسد و اچ پی به صورت هوشمندانه این سرور ایستاده را در اختیار مشتریان قرار می دهد و امکان دسترسی ساده (بدون ابزار) به قطعات داخلی را فراهم می آورد. با وجود سطح عملکرد ارائه شده بسیار بالا در این ورک استیشن، اجرایی ساده و بدون سر و صدا دارد. هزینه اولیه ممکن است بالا به نظر برسد اما بسته به عملکرد، این دستگاه می تواند در عرض چند مدت کوتاه هزینه ای که پرداخت کرده اید را جبران کند.

برای افرادی که فکر می کنند کامپیوترها کسل کننده، خسته کننده و کاربرد کمی دارد کلمه ورک استیشن یا ایستگاه کاری می تواند این ذهنیت را در آنها تغییر دهد. ورک استیشن یا ایستگاه کاری، در واقع کارهای شما را با سرعت زیاد و به صورت کارآمد انجام می دهد.

ورک استیشن Z800 اچ پی برای انجام کارهای زیادی طراحی شده است اما یک تفاوت عمده با دیگر سیستم ها دارد و آن این است که Z800 برخلاف کامپیوتر ها و ایستگاه های کاری دیگر سیستم خنک کنندگی آرام و بدون سر و صدایی دارد.

ورک استیشن Z800 جزو محصولات تاپ و برتر اچ پی است و در بالای جدیدترین محصولات ورک استیشن HP قرار دارد و جانشین خوبی برای ایستگاه های کاری سری xw می باشد (این سرورها هنور در وب سایت اچ پی برای خرید وجود دارند). سری Z یک پلت فرم جدید مبتنی بر معماری Nehalem اینتل است و سیستم های Z400 و Z600 اچ پی در رنج پایینتری از ایستگاه کاری Z800 HP قرار گرفته است.

  • هدف Z800 اجرای کاهای محاسباتی است که به پردازنده های چندگانه و مقدار زیادی پهنای باند حافظه نیاز دارد.
  • ما در مورد تجزیه و تحلیل داده های زیاد در صنایعی مانند اکتشاف نفت و علم موشک سازی صحبت می کنیم.

قیمت ورک استیشن Z800

قیمت ورک استیشن Z800 در رنج  2810 پوند تا 5809 پوند (بدون مالیات بر ارزش افزوده) قرار گرفته است و این هزینه شامل هزینه کارت گرافیک نمی باشد بنابراین برای محاسبه بهتر قیمت این ایستگاه کاری قیمت کارت گرافیک را نیز به این هزینه اضافه کنید.

نقطه قوت ورک استیشن Z800 طراحی آن است که شبیه دستگاه هایی است که توسط DesignWorks USA ساخته می شود. در قسمت جلو یک سری ریج وجود دارد که نه تنها ظاهر هوشمندانه و کاربردی را ایجاد می کند بلکه باعث عبور جریان هوا از جلوی کیس به عقب می شود و تمام قطعات داخلی را خنک نگه می دارد. یک دسته در بالا و پشت بدنه ورک استیشن طراحی شده است که حمل و نقل این ایستگاه کاری را راحت تر می کند در صورت نیاز شما می تواند از استند یا پایه استفاده کنید و این ایستگاه کاری اچ پی را در کنار میز کار خود قرار دهید. HP همچنین بیان کرده است که Z800 دارای ابعاد مشابهی با سری xw9400 است (20.35×52.65×44.51 سانتیمتر) بنابراین بدون اینکه نیاز به خرید میز جدیدی داشته باشید می توانید ورک استیشن خود را به Z800 ارتقاء دهید.

اگر در ایران به دنبال خرید ورک استیشن Z800 می باشید بایستی سرمایه ای در حدود 8 تا 10 میلیون تومان اختصاص دهید.

مشخصات ورک استیشن Z800

  • پردازنده: دو عدد پردازنده Intel Xeon 5560 2.8GHz
  • حافظه رم: 24MB DDR3 RAM
  • چیپست: Intel 5520
  • کارت گرافیک: ATI FirePro 5700 Graphics
  • ذخیره سازی: هارد Fujitsu MBA3300 147GB iSCSI، هارد Hitachi Ultrastar 15K450 300GB HUS154530VLS300 SAS
  • درایو نوری Hitachi LG HL-DT-ST DVD-RAM
  • سیستم عامل: ویندوز XP – 64 بیتی
  • ابعاد: 20.35×52.65×44.51 سانتیمتر

HP هیچ هزینه ای برای پوشش جلوی ورک استیشن Z800 صرف نکرده است و شما می توانید به درایو نوری (در این کیس دی وی دی رایتر LightScribe) دسترسی داشته باشید و همچنین دو بی (Bay) خالی 5.25 اینچ وجود دارد که در صورت نیاز می توانید استفاده کنید. در قسمت پایین و سمت راست یک استریپ یا نوار وجود دارد که شامل دکمه ها و پورت هایی است که به صورت خطی چیده شده اند (دکمه پاور به رنگ آبی روشن، چراغ های نشانگر فعالیت هم به رنگ زرد چشمک زن می باشد). در قسمت جلو سه پورت USB و سوکت میکروفن و هدفون و همچنین پورت FireWire شش پورت وجود دارد که کاربران می توانند ویدیوهای دیجیتال خود را از این طریق ویرایش کنند.

بررسی ورک استیشن Z800 اچ پی

در پشت دستگاه هم 6 پورت USB و سوکت دیگر FireWire همراه با دو پورت اترنت قرار گرفته است. اطراف ورک استیشن با پانل های کنارب فلزی بزرگ پوشانده شده است که بسیار محکم به نظر می رسد و لوگوی HP در اطراف به صورت برجسته حک شده است. در بالای کیس ایستگاه کاری یک دسته و یک قفل وجود دارد بنابراین شما می توانید به صورت امن قطعات داخلی گران قیمت کیس خود را از سرقت محافظت کنید. یک راهنمای کاملا شماتیک هم در داخل کیس وجود دارد بنابراین در صورتی که نیاز به پیدا کردن یک آیتم خراب باشید و یا نیاز به ارتقاء یک قطعه سخت افزاری داشتید خیلی راحت می توانید بدون نگرانی آن را پیدا کنید.

یکی از نقاط قوت فروش ورک استیشن Z800 و هم خانواده آن امکان دسترسی بدون ابزار را فراهم می آورد و شما می توانید به قطعات داخل دستگاه به راحتی دسترسی پیدا کنید. تمام قطعاتی که ممکن است شما نیاز به دسترسی داشته باشید با رنگ سبز علامت گذاری شده اند و شما می توانید آنها را باز و بردارید که این موضوع شامل چهار هارد 5.25 اینچ، یک درایو نوری و فن ها می شود. شاید جالبترین قطعه این ورک استیشن منبع تغذیه آن باشد که 1100 واتی است و دارای نرخ بهره وری 88 درصدی می باشد و این چیزی است که شما در منبع تغذیه های استاندارد سیستم های دسکتاپ نمی توانید پیدا کنید. به حای یک منبع تغذیه مستطیل شکل معمولی این منبع تغذیه نازک تر بوده و در بالای شاسی قرار گرفته است که هوا را از جلو دستگاه کشیده و در پشت دستگاه خارج می کند و جریان هوای داخل کیس را بهبود می بخشد و از گرم شدن قطعات داخلی جلوگیری می کند.

برای تسریع بخشیدن به تشخیص خطا، منبع تغذیه خراب را می توان در عرض چند ثانیه جدا کنید (با جدا کردن کابل های پشت کیس و برداشتن پانل های کناری). شما می توانید منبع تغذیه را نصب کنید و سیستم را دوباره روشن کنید و به نوری چراغ پشت کیس توجه کنید در صورتی که چراغ روشن نشد شما باید سیستم خود را به یک مهندس تکنسین ارسال کنید.

شما می توانید بدون ابزار به کارت های PCI و گیره های کنار اسلات های PCI دسترسی پیدا کنید. اگر شما به بیش از یک کارت گرافیک حرفه ای دو اسلاته نیاز داشته باشید باز هم می توانید بدون هیچ ابزار خاصی این نصب یا ارتقاء را انجام دهید. در داخل کیس و در مادربرد شما می توانید چهار پورت x16 PCI Express، دو پورت x8 و یک پورت 32 بیتی PCI را پیدا کنید این در حالی است که این ایستگاه کاری به دو پردازنده Intel Xeon 5560 که با سرعت 2.8 گیگاهرتز اجرا می شوند مجهز شده است و از 8 مگابایت حافظه کش استفاده می کند و یک QPI of 6.4GT/s را اجرا می کند. این دو پردازنده توسط تو فن بزرگ پوشش داده شده اند و بر خلاف سیستم های دسکتاپ دارای حافظه می باشد. مادربرد براساس چیپست Intel 5520 می باشد و وزن سنگینی دارد.

بررسی ورک استیشن Z800 اچ پی

ظرفیت حافظه ورک استیشن Z800

مادربرد دارای 12 اسلات DIMM می باشد و از 192 گیگابایت رم و DIMM های 16 گیگابایت پشتیبانی می کند. اما لازم است توجه داشته باشید که با استفاده از شش 4GB 1,333MHz DIMM  می توانید 24 گیگابایت را نصب کنید. وجود فن ها به خنک ماندن DIMM ها کمک می کند و ثبات که مهتر از عملکرد است را برای شما به ارمغان می آورد. به طور طبیعی دو فن روی پردازنده وجود دارد و یک قطعه پلاستیک موجب انتشار هوا و پخش جریان هوا روی حافظه می شود. این هوای گرم که از قسمت جلو مکیده می شود در قسمت پشت به بیرون دمیده می شود. همانطور که می دانید گرما مشکلات جدی را ایجاد می کند و به همین خاطر روی چیپست اصلی یک هیت سینک بزرگ قرار گرفته است. HP اعلام کرده است که طراحی این سیستم به گونه ای است که حتی تحت شرایط کاری سنگین خنک بماند. با همه این فن شاید انتظار داشته باشید که با یک دستگاه پر سرو صدا مواجه شوید اما بر خلاف انتظار شما ورک استیشن Z800 کاملا آرام و بدون سر و صدا است.

با وجود 9 پورت SAS که در سراسر کف کیس قرار گرفته است و شش پورت SATA که در قسمت بالای آن قرار گرفته است کابل کشی خوشایندی ایجاد شده است. در سیستم تست ما، این کابل کشی ها با نصب دو هاردد یسک ایجاد شده است که این بدان معناست که هیچ هاردیسک معمولی وجود ندارد به جای این شما می توانید یک درایو بوت 147 گیگابایتی iSCSI با سرعت 15000 دور در دقیقه و یک درایو 300 گیگابایتی SAS را برای دستیابی به بالاترین عملکرد را پیدا کنید. عملکرد این دستگاه بسیار زیاد است.

اچ پی تصمیم گرفته که ورک استیشن Z800 را با سیستم عامل ویندوز ایکس پی 64 بیتی عرضه کند و این در حالی است که امتیاز بنچمارک 2.15 کلی ممکن است به بالاترین مقدار بکار رفته در مجموعه بنچمارک دست پیدا نکرده باشد، این امتیاز می تواند تا حدودی تحت تاثیر کارت ATI Quadro v5700 FireGL قرار گرفته باشد و تضعیف شده باشد. به عنوان یک ورک استیشن حرفه ای  ما SpecViewPerf 10 را دانلود و نصب کردیم و تست های برنامه های مایا و تری دی مکس استودیو را اجرا کردیم که در آزمایش سر سخت گیرانه ما این ورک استیشن به امتیازهای خوبی دست پیدا کرد. ما متوجه برخی مشکلات گرافیک شدیم که می تواند مشکلاتیکه کارت گرافیک ارائه شده ایجاد می کند را نشان دهد.

کارت سریعتر قطعا موجب بهبود امتیاز بدست آمده می شود اما به طور کلی با هر استاندارد مورد استفاده این سیستم بسیار بسیار سریع است و این کمترین جیزی است که چنین سخت افزاری با چنین برچسب قیمتی انتظار دارید. ورک استیشن Z800 جمع و جور و بدون سر و صدا است و به راحتی سرویس و تعمیر و نگهداری می شود. قدرت تراشه های Nehalem به این معناست که هر فردی که در زمینه صنایع کار می کند می تواند عملکرد فوق العاده ای را در اختیار داشته باشد و این شامل صنایع تجزیه و تحلیل اطلاعات نفت و رندرینگ تصاویر سه بعدی می باشد.

افرادی که برای خرید ورک استیشن یا ایستگاه کاری Z800 اقدام می کنند می توانند در عرض چند ماه شاهد بازگشت سرمایه خود باشند.

اشتراک گذاری