مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

امروزه خرید پاور یا منبع تغذیه برای کامپیوتر یا سرور یکی از کارهای حساسی است که باید انجام دهید. در این مقاله ما قصد داریم در مورد پاور ماژولار و غیر ماژولار صحبت کنیم و شما را با مزایا و معایب هر کدام آشنا کنیم.

هنگام خرید PSU عوامل زیادی را باید در نظر گرفت؛ از قدرت گرفته تا کارایی و مدیریت کابل؛ اما قبل از آن ما باید ماژولار بودن منبع تغذیه را در نظر بگیریم تا موفق به خرید یکی از مناسب ترین تجهیزات سرور یا تجهیزات کامپیوتر شویم.

پاور ماژولار چیست؟

منبع تغذیه ماژولار یک دستگاه الکترونیکی؛ کابل داخلی متصل یا کاملا جدا شونده در یک کیس کامپیوتر است که وظیفه تامین انرژی الکتریکی به قطعاتی مانند مادربرد، پردازنده، ؛ هارددیسک، حافظه SSD؛ فن های خنک کننده و غیره از طریق اتصال را دارد. به عبارت دیگر قدرت ولتاژ را در کل سیستم توزیع می کند. معمولا شبیه یک جعبه فلزی است که در گوشه ای از دستگاه تعبیه می شود.

دو نوع پاور ماژولار وجود دارد:

  • پاور نیمه ماژولار
  • پاور کاملا ماژولار

مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

پاور نیمه ماژولار

منبع تغذیه نیمه ماژولار آن واحدهایی است که در آنها کابل هایی برای اتصال فقط اجزای اصلی مانند مادربرد؛ پردازنده و کارت ویدیو وجود دارد. همراه با کابل های اختصاصی، کابل های SATA و گاهی اوقات یک کابل PCIe اضافی گزینه های ماژولار است. در اینجا کابل ها محدود هستند و به طور دائم به بدنه منبع تغذیه متصل می شوند، بقیه کابل ها این چنین نیستند.

پاور نیمه ماژولار دارای کابل های جدا شونده و غیر قابل جدا شدن است. این بدان معناست که می توانید کابل ها را جداگانه متصل یا جدا کنید تا در صورت لزوم برای نصب یا عدم نصب تجهیزات استفاده کنید.

 در حالی که ATX و CPU در همه تجهیزات اجباری هستند، نمی توان آنها را جدا کرد. پاور نیمه ماژولار دارای کابل های اصلی مانند کابل های ۲۴ پین، ۸ پین و PCIe است که همه به یک برد متصل شده اند.

مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

مزایای PSU نیمه ماژولار

مزایای چنین منبع تغذیه هایی این است که کابل های باقیمانده از طریق اتصالات جداگانه در واحد متصل می شوند (فقط در صورت نیاز).  این امر به شما امکان می دهد تا حد امکان تعداد کابل های داخل محفظه را به حداقل برسانید و همچنین عملکرد منبع را بر روی ریل های متصل شده هدایت کنید.

پاورهای نیمه ماژولار عموما کابل های ثابت لازم مانند (ATX و پردازنده) را به همراه دارند و گاهی اوقات دیگر کابل های PCIe بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع تغذیه نیمه ماژولار روشی عالی برای صرفه جویی در هزینه است. نیازی نیست با کابل های بلااستفاده زیادی سر و کار داشته باشید چون اکثر کابل های مهم از پیش ساخته شده و را به هم وصل خواهید کرد.

معایب منبع تغذیه نیمه ماژولار

منبع تغذیه نیمه ماژولار در مقایسه با PSU غیر ماژولار از نظر قیمت کمی بالاتر است.

پاور کاملا ماژولار

تمام کابل ها در صورت وجود منبع تغذیه کاملا ماژولار قطع می شوند. واقعیت این است که به سادگی هیچ کابلی در واحد کاملا ماژولار تعبیه نشده است چون جداگانه عرضه می شود.

کابل های اضافی برای پاورهای ماژولار وجود دارد که هر سیم را به سوکت خود متصل می کند، در نتیجه برق را به تمام اجزای استاندارد یا ضروری انتقال می دهد. این بدان معناست که هر زمان که لازم است می توانید هر واحد را متصل یا جدا کنید. وجود چنین واحدی به شما امکان می دهد تا بتوانید بدون از دست دادن فضا، PSU را در داخل واحد نصب کنید.

مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

مزایای PSU کاملا ماژولار

این دستگاه ها همان مزایای منبع تغذیه های نیمه ماژولار را ارائه می دهند. همچنین هیچ کابل داخلی وجود ندارد که به شما آزادی بشتری برای استفاده از هر دستگاه یا قطعه را برای اتصال دهد.

معایب PSU کاملا ماژولار

به طور معمول قیمت منبع تغذیه ماژولار گرانتر از گزینه های معمولی است.

پاور غیرماژولار چیست؟

منبع تغذیه غیر ماژولار مانند سایر منبع تغذیه های ماژولار کتر می کند. با این حال، تفاوت اصلی این است که در واحدهای منبع تغذیه ماژولار تعداد کمی کابل متصل یا کاملا جدا شونده وجود دارد در حالی که در منبع تغذیه های غیر ماژولار همه کابل ها لحیم شده اند. آنها حتی در سیستم های سرور به طور گسترده ای استفاده می شوند.

کابل ها به مدار داخلی منبع ثابت می شوند و از طریق یک حفره کوچک در پشت خارج می شوند تا روی سیستم نصب شوند؛ چون ثابت بودن آن به این معناست که تمام کابل ها در آن یکپارچه هستند و نمی توان آنها را حذف کرد.

مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

مزایای PSU غیر ماژولار

منبع تغذیه غیر ماژولار رایج ترین واحدهایی هستند که در سیستم ها؛ تجهیزات اداری و حتی کامپیوترهای گیمینگ استفاده می شوند.

PSUهای غیر ماژولار اغلب دارای قیمت مقرون به صرفه هستند و هنوز هم می توانند سیستم شما را به طور موثری تغذیه کنند.

اگر بودجه کمی دارید؛ پاورهای غیر ماژولار قابل قبول هستند.

معایب PSU غیر ماژولار

به دلیل وجود کابل های زیاد، برای حفظ جریان هوای خوب؛ باید مدیریت کابل مناسبی داشته باشید و گرنه به دلیل گرم شدن بیش از حد؛ تجهیزات داخلی کابینت آسیب می بینند.

همچنین عدم مدیریت کابل می تواند ظاهر بدی را در سیستم شما ایجاد کند.

با ثابت نگه داشتن تمام کابل ها در منبع شما نمی توانید هیچ کابل غیر ضروری را بردارید چون آنها به صورت داخلی لحیم شده اند.

همچنین می توانید متوجه شوید که از همه آنها استفاده نمی کنید؛ بنابراین کابل با گرد و غبار پوشانده می شود که بسیار آزار دهنده است.

کابل های اضافی روی گردش هوا تداخل ایجاد می کند که می تواند منجر به گرم شدن تجهیزات شود، البته این امر روی سیستم خنک کننده تاثیر می گذارد.

جمع بندی

همه نکات قابل توجهی که بر ماژولار بودن منابع تغذیه تاثیر می گذارد در بالا توضیح داده شده است.در سناریوهایی که قصد صرفه جویی در هزینه دارید منطقی است که از منبع تغذیه غیر ماژولار استفاده کنید. PSU نیمه ماژولار هم انتخاب خوبی هستند اما اگر برای بودجه مشکلی ندارید؛ به سراغ پاورهای کاملا ماژولار بروید.

منبع: digitalworld839

5 thoughts on “مقایسه پاور کاملا ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *