كامپیوترهای PDA

كامپیوترهای PDA



كامپیوترهای PDA: کمتر از 10سال است که کامپیوترهای جیبی یا PDA (که مخفف Personal Digital Assistant) است در دسترس عموم قرار گرفته اند. همین چند سال پیش بود که در فیلم جیمزباند از آنها به عنوان یکی تکنولوژی خیلی جدید استفاده شده بود، ولی حالا خیلی از افراد از این دستگاههای کوچک و پر قدرت هر روز استفاده می کنند. این دستگاه ها دو کار اصلی انجام می دهند (كامپیوترهای PDA).
یکی اینکه به طور استاندارد به عنوان تقویم، دفتر تلفن، ساعت، ماشین حساب، دخل و خرج و غیره عمل می کنند و دیگر اینکه می توانید با نصب نرم افزار مورد نظر از آنها استفاده های نامحدودی بکنید. اگر چه مورد اول با خیلی از کامپیوترهای جیبی ساده تر که کمتر از 20 دلار قیمت دارند انجام می شود ولی باید توجه کرد که این کامپیوترها فقط با فشار یک کلید تمام اطلاعات را با کامپیوتر اصلی شما رد و بدل (sync) می کنند و به همین دلیل اطلاعات شما با از بین رفتن باتری از بین نمی رود. (اهمیت این مساله وقتی یکبار اطلاعات مهم را از دست بدهید برایتان روشن می شود.) بعضی افراد به استفاده از کامپیوتر برای موارد بالا عادت کرده اند و این افراد فقط با یکبار استفاده از کامپیوتر جیبی آنرا کنار نخواهند گذاشت. ولی افرادی که هنوز از روشهای قدیمی استفاده می کنند یا نیازی به قرار ملاقات، تقویم و غیره ندارند هرگز استفاده مفیدی از امکانات اصلی این کامپیوترها نخواهند کرد و موردهای زیادی هستند که این دستگاه ها را تهیه می کنند و هرگز از آنها استفاده نمی کنند (كامپیوترهای PDA).
باید توجه کنید که کامپیوترهای جیبی صفحه بسیار کوچکی دارند و برای وارد کردن اطلاعات باید از قلم دستگاه (که خیلی وقتها حروف را اشتباه تشخیص می دهد)، صفحه کلید روی صفحه (که تایپ با آن کمی آرام است) و یا صفحه کلیدهای جانبی (که استفاده از آنها در هنگام حرکت و سطح ناصاف عملا غیرممکن است) استفاده کنید. در نتیجه استفاده از آنها هرگز براحتی کامپیوتر نیست. بعضی از افراد می توانند با این مشکلات بسازند، ولی برای سایر افراد عادت به کامپیوترهای کوچک تا حدی غیرممکن است. در صورت نصب نرم افزارهای جانبی استفاده های نامحدودی میتوان از این کامپیوترها کرد. شما باید تصمیم بگیرید که آیا این امکانات در یک کامپیوتر کوچک نیاز شما را براورده می کند یا نه (كامپیوترهای PDA).


برخی از استفاده هایی که از این کامپیوترها میتوان کرد عبارتند از

  • مطالعه کتابهای الکترونیک یا eBook و همچنین فایلهای آکروبات
  • برنامه های Microsoft Office مانند Work, Excel و حتی Power Point (یا برنامه های مشابه آنها)
  • استفاده از کامپیوتر جیبی بجای خیلی از دستگاههای کوچک دیگر مانند انواع ماشین حساب (از جمله گرافیکی) و ریموت کنترل قابل برنامه ریزی برای تمام دستگهاه های الکترونیک موجود
  • در برخی مدلها امکانات بسیار فراوان مانند MP3، ضبط صوت، ویدئو، GPS (مکان یاب ماهواره ای) و غیره وجود دارد که گاهی با اضافه کردن یک دستگاه کوچک امکان پذیر است.
  • و در صورت برخورداری از اینترنت: نقشه، پست الکترونیک و تقریبا تمام امکانات مربوط به اینترنت در همه جا و همه وقت در اختیار شماست.

برخي کاربرد هاي PDA

  • ناوبري اتومبيل: بسياري از PDA ها در اتومبيل با اتصال به يک کيت به نشان دادن موقعيت اتوميبل، وضعيت راه ها و ترافيک و مسير يابي ميپردازند. اين امکان در حال حاضر در اروپا و امريکا استفاده ميشود. يک نرم افزار اروپايي به نام TomTom وضعيت راه ها را به صورت سه بعدي همراه با ميزان ترافيک به کاربران نشان ميدهد.
  • استفاده هاي علمي و پزشکي: در پزشکي PDA ها براي کمک به تشخيص و تجويز دارو استفاده ميشوند. برخي مطالعات نشان داده اند که استفاده از اين ابزار توسط بيماران براي ثبت علائم و وضعيت خود به بهبود و تشخيص توسط پزشک کمک مي کند. امروزه PDA ها کاربرد هاي وسيعي در پزشکي دارند. پزشکان با استفاده از اين ابزار اطلاعات مورد نياز کاري خود را مانند ليست دارو و تداخلات آنها، تشخيص هاي افتراقي و ديگر مراجع را همراه دارند. PDA ها قادر به محاسبات علمي براي تحقيقات نيز هستند.
  • استفاده آموزشي: PDA ها به طور وسيع توسط دانش آموزان و دانشجويان در حال استفاده هستند و کار هاي مختلفي از چک کردن لغت ها به عنوان ديکشنري گرفته تا ثبت يادداشت ها و تبادل اطلاعات را انجام ميدهند.
  • استفاده ورزشي: برخي از مربيان براي تجزيه و تحليل کردن استراتژي هاي تيم از PDA ها استفاده ميکنند اين وسيله با استفاده از سيستم موقعيت ياب GPS به طور وسيع در مسابقات اتومبيل راني و قايقراني استفاده ميشود.

سيستم عامل های PDA

این نکات مثبت و منفی کامپیوترهای جیبی امروز بود ولی خود شما باید تصمیم بگیرید که آیا چنین دستگاهی نیاز شما را براورده می کند یا فقط یک اسباب بازی است برای بزرگترها. منابع: سایت تبیان و پارس میزبان