Gateway چیست و نقش آن
Gateway چیست و نقش آن
Gateway چیست و نقش آن: اتصال میان دو شبکه نامتشابه کامپیوترى که دو شبکه ارتباطى متفاوت و مجزا را به هم وصل مى کند، گذرگاه، مدخل یا دروازه نام دارد. گذرگاه یا گیت وی در پلتفرم شبکه های رایانه ای ایجاد می گردد. در شبکه، Gateway به سیستمی گفته می شود که توانایی آن را دارد تا دو شبکه متفاوت را که از پایه از دو پروتکل متفاوت تشکیل شده است به یکدیگر متصل کند. در Gateway شبکه می تواند بطور کامل در نرم افزار، سخت افزار و یا ترکیبی از هر دو شبکه ایفای نقش نماید. بسته به نوع پروتکل های شبکه، Gateway می تواند در هر سطح از مدل OSI کار خود را انجام دهد.
- اگر دو شرکت یا دو سازمان یا دو شخص بخواهند شبکه های خود را به هم متصل کنند از گیت وی استفاده می کنند.
- گیت وی مانند مترجمی می باشد که دو شخص با زبان های مختلف رو با هم ارتباط می دهد.
در یک شبکه معمولا Gateway ها جزء پیچیده ترین وسایل می باشند به این دلیل که عملیات انتقال در چندین لایه در مدل OSI انجام می دهند. بعنوان مثال می توان اینگونه تعریف نمود که Gateway وسیله ای است که یک شبکه LAN را به پردازنده اصلی یا همان مرکز اصلی متصل می نماید. این دو قسمت کاملا از هم متفاوت می باشند. قسمت LAN از یک سیستم پردازش غیر متمرکز، ارتباط نوع Baseband و کاراکترهای نوع ASCII استفاده می کند. قسمت مرکزی نیز از یک پردازنده مرکزی، ارتباط نوع Broadband و Baseband نوع کاراکتری EBCDIC استفاده می کند.
- حال وظیفه نرم افزار Gateway این است که هر پروتکل از قسمت LAN را برای قسمت Mainframe انتقال و ترجمه کند.
- یکی دیگر از مثال های رایج می توان Gateway های پست الکترونیک را نام برد.
gateway یا مترجم پروتکل وسیله ای است که معمولا مانند یک دروازه ورودی/خروجی در شبکه عمل می کند. لفظ gateway برای هر سخت افزاری به کار می رود که معمولا دو شبکه غیر همجنس را به هم متصل کند. یک gateway می تواند یک کامپیوتر، یک مسیریاب، یک فایروال، یک پروکسی سرور باشد. اما تجهیزاتی که خاص gateway هستند معمولا در شبکه هایی به کار می روند که براساس پروتکل TCP/IP کار نمی کنند. این تجهیزات وظیفه ترجمه پروتکل بین دو شبکه غیر همجنس را انجام می دهند. به عنوان مثال در شبکه هایی که TCP/IP Base نیستند، با استفاده از یک gateway می توان پروتکل شبکه به پروتکل TCP/IP و برعکس تبدیل نمود.
- معرفی سرور HPE DL380 G10
- یک کاربرد دیگر gateway این است که می توان تنظیم نمود که تمامی packet های خروجی یک کامپیوتر به سمت کامپیوتری خاص برود. مثلا کامپیوتر سرویس دهنده در اینترنت.
حال به مفهوم Default Gateway می پردازیم: حتما مشاهده كرده اید كه هنگام وارد كردن IP بخشی نیز برای وارد كردن آدرس Default Gateway داریم. این آدرس معمولا دو كاربرد اصلی دارد.
- آدرس كامپیوتری كه اینترنت را برای كلاینت Share كرده است: هنگامی كه یك كامپیوتر در شبكه به اینترنت وصل است و باید اینترنت را در اختیار بقیه قرار دهد چنین حالتی پیش می آید. البته همیشه به این سادگی و فقط با تنظیم Gateway كارها انجام نمی شود اما این یكی از ساده ترین حالت هاست.
- آدرس پورت روتر در سمتی از سگمنت كه كلاینت در آن قرار دارد تا بدین وسیله به روتر وصل شود و در نتیجه با سگمنت های دیگر ارتباط برقرار كند. شكل زیر را ببینید. در این شکل برای برقراری ارتباط بین کامیپوترهای دو طرف، سیستم های سمت چپ باید آدرس 192.168.100.150 یعنی پورت روتر سمت خود و سیستم های سمت راست هم به همین ترتیب آدرس 192.168.200.170 را به عنوان Default Gateway تنظیم کنند (Gateway چیست و نقش آن).
کاربرد سرویس Application Layer Gateway یا ALG در ویندوز
حتما می دانید که برای به اشتراک گذاری اینترنت در شبکه های کوچک می توانیم از سرویسی در ویندوز استفاده کنیم که ما آن را به عنوان ICS یا Internet Connection Sharing می شناسیم. Application Layer Gateway همانطور که از نامش هم پیداست یک پروتکل است که این امکان را به ما می دهد که بتوانیم از نرم افزارهای جانبی که می خواهند از سرویس های اینترنت استفاده کنند و برای خودشان یک پروتکل مجزای ارتباطی دارند بتوانیم در پشت سرویس ICS استفاده کنیم. در واقع می توانیم اینطور بگوییم که سرویس ICS با پروتکل های پیچیده یا Complex Protocols مشکل دارد و نمی تواند به درستی ارتباط آنها با دنیای اینترنت و سایر پروتکل های ارتباطی شبکه را برقرار کند. کاری که سرویس Application Layaer Gateway یا ALG انجام می دهد این است که در بین نرم افزار لایه هفتی ما و سرویس ICS یک لایه واسط ایجاد می کند که به عنوان یک Proxy یا Gateway شناخته می شود، زمانیکه نرم افزار مورد نظر بسته های اطلاعاتی خود را به سمت ICS ارسال می کند ابتدا وارد این ALG می شود و تبدیل های لازم انجام می شود و سپس بسته اطلاعاتی به اینترنت ارسال می شود و در برگشت هم عکس همین عملیات تبدیل انجام می شود تا نرم افزار به راحتی بتواند با اینترنت ارتباط برقرار کند (Gateway چیست و نقش آن).
هر کامپیوتری که به شبکه متصل می شود چه شبکه محلی و چه شبکه اینترنت باید از پروتکل ها برای ارتباط با سایر کامپیوترها استفاده کند، برای مثال پروتکل های TCP/IP و IPX/SPX از این جمله پروتکل های ارتباطی هستند. یا در شبکه های داخلی می توانیم از NetBIOS به عنوان یک پروتکل ارتباطی نام ببریم. این پروتکل ها یا مترجم ها هستند که باعث می شوند کامپیوترها بتوانند صحبت همدیگر را متوجه شوند. ما اکثرا از پروتکل های شناخته شده استفاده می کنیم، اما ممکن است یک شرکت Third Party برای خودش یک پروتکل ارتباطی جدید ایجاد کند که معمولا به اسم Independent Software Vendor یا ISV شناخته می شود. اگر این پروتکل ارتباطی بخواهد از سرویس ICS/ICF ویندوز برای ارتباط با اینترنت استفاده کند، بایستی یک سری تبدیل های اطلاعاتی همانطور که قبلا اشاره کردیم انجام شود، این تبدیل ها در واقع برای فهماندن پروتکل جانبی به پروتکل های شناخته شده است تا با زبان همدیگر آشنا شوند. ALG در واقع همان زبان واسط است. در واقع می توان از ALG به عنوان یک پلاگین برای عبور دادن پروتکل های جانبی درون فایروال ویندوز نام برد، برای مثال FTP یک پروتکل است که تا زمانیکه ALG فعال نباشد نمی توانیم از آن در سطح شبکه استفاده کنیم، فایروال های شبکه ای به خوبی این مشکلات را درک می کنند و نیازی به داشتن ALG ندارند چون داخل خودشان از قبل تعبیه شده است اما در ICS اینکار توسط این سرویس انجام می شود. اگر این سرویس غیرفعال بشود، عملکرد ICS نیز دچار اختلال خواهد شد (Gateway چیست و نقش آن).
- نویسنده : سایت انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران، سایت همه چیز در باره شبکه و سایت جواب یاب
- امیدوارو مقاله Gateway چیست و نقش آن توانسته باشد رضایت شما را جلب کرده باشد.
- مقالات زیر برای مطالعه پیشنهاد می شود.
- حداکثر فضای ذخیره سازی سرور HPE DL380 G10
- اسلات های توسعه در سرور HPE DL380 G10
- راهنمای نصب Mid-Plan در سرور HPE DL380 G10
حتما نظرات خود را برای ما در بخش پایین کامنت کنید تا بهتر بتوانیم در خدمت شما دوستان عزیز باشیم.
اشتراک گذاری
عالی
ممنون موفق باشید
از مقالات دیگه سایت هم بازدید فرمایید
باتشکر
کیهان سرور
نظر تکمیلی نویسنده: اگر بتوانید مفهوم گیت وی را بفهمید لذت بخش تر خواهد بود
به نقش یک مترجم در دیدارهای رسمی و سیاسی بین کشور ها نگاه کنید
همیشه یک گیت وی یا دو گیت وی را میتوانید در نقش مترجم مشاهده کنید
در دیدار رسمی رئیس جمهور رئیسی و رئیس جمهور پوتین دو نفر گیت وی یا مترجم مشاهده میشد
موفق باشید
عالی بود
ببخشید چرا سرور گیت وی نداره؟مگه سرور با بیرون در ارتباط نیست؟
سلام
برای اینکه بتونیم ارتباط گیت و وی و سرور رو بفهمیم باید ابتدا معنی سرور و گیت وی رو جداگانه بفهمیم.
از منظر ما سرور مجموعه ای از سخت افزار بسیار قدرتمند است که به کمک نرم افزار اختصاصی شده با سرعت بالا حجم بالایی از دیتا رو مدیریت میکنه
اما اینکه بتونه به خودی خود با بیرون ارتباط داشته باشه نه اینطور نیست
در حالی که اگر سرور در سیستم ویپ یا شبکه قرار گیرد می تواند با بیرون ارتباط داشته باشد یا نداشته باشد.
باتشکر
گیت وی سخت افزار نیست که بگوییم در سرور وجود دارد یا نه!
اما اگر مقاله را بدقت بخوانید و مفهوم گیت وی را مطالعه کنید متوجه میشوید که ایجاد گیت وی یا گذرگاه در صورت لازم میشود که بخواهیم سرور را در شبکه بکارگیری کنیم
در غیر این صورت چرا باید از گیت وی استفاده کنیم
موفق باشید