درایور چیست؟

درایور چیست؟



 کامپیوتر از دو قسمت سخت افزار و نرم افزار تشکیل شده است. مهمترین نرم افزار یک کامپیوتر سیستم عامل بوده که معروفترین آن ویندوز می باشد. برای کار با کامپیوتر حتما باید یک سیستم عامل که روی کامپیوتر نصب است کار کنید. قسمت عمده سخت افزاری یک کامپیوتر شامل برد اصلی، حافظه اصلی، پردازنده، هارد، کارت گرافیکی و کارت صوتی می باشد. سیستم عامل برای کار و استفاده از این سخت افزارها نیاز به یک سری نرم افزار خاص به نام درایور دارد که یا به صورت پیش فرض در خود سیستم عامل گنجانده شده یا باید به صورت جداگانه نصب شود.

حال اگر یک سخت افزار جدید به سیستم اضافه شود باید درایور آن سخت افزار را در صورتی که سیستم عامل آن را نشناسد نیز نصب کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید. مثلا اگر کیفیت تصویر مانیتور شما خوب نیست احتمال زیاد درایور آن نصب نیست یا اگر صدا ندارید احتمالا مشکل از نبود درایور مناسب می باشد. هر بار که سیستم عامل جدید را نصب می کنید باید درایور قطعات نیز نصب شود اما این کار برای بسیاری از کاربران سخت است و نمی دانند کدام درایور نصب شده و کدام نصب نشده است. بسیاری اوقات نیز پیش می آید که درایور یک قطعه خاص در دسترس نیست. از طرفی دیگر شرکت های سخت افزاری گاها اقدام به به روزرسانی درایورهای خود می کنند تا مشکلاتی که قبلا گزارش شده است را رفع کنند. راه حل ساده برای داشتن درایورهای آپدیت و شناسایی سخت افزارهایی که نیاز به درایور دارند استفاده از نرم افزارهایی مشابه Driver Reviver می باشد که پس از نصب روی کامپیوتر کل سخت افزارها را چک می کنند که آیا درایور مناسب و بروز مربوط به آن نصب است یا نه و پس از تایید کاربر، نرم افزار به صورت خودکار درایورهای لازم را از اینترنت دانلود کرده و روی سیستم نصب می کند.

دسترسی به درایور

معمولا شرکت های سخت افزاری با فروش هر سخت افزار برانامه راه انداز آن یا اصطلاحا driver آن را در قالب یک سی دی یا دیسک راه انداز به مشتری عرضه می نماید. در صورتی که به cd driver دسترسی نداشته باشید یا سی دی آن خراب شده باشد می توانید از طریق دانلود کردن از سایت سخت افزار یا سایت های دانلود درایور آن را دانلود نموده و بکار ببرید. همچنین در صورت تمایل می توانید از سی دی های all driver یا aouto driver برای نصب درایور های مورد نظر استفاده نمایید.

سایت کیهان سرور جهت تسهیل در دسترسی به درایور های سخت افزارها اقدام به تشکیل یک بانک اطلاعات از درایور های سخت افزار های موجود در ایران در قالب سه سیستم عامل ویندوز ُ مک و لینوکس و سایر سیستم های عامل پر کاربرد نموده است. شما میتوانید همواره آخرین ورژن ها و آپدیت های درایورهای خود از قبیل آپدیت کارت گرافیک یا Update video card‌ و سایر سخت افزار های خود را از طریق سایت کیهان سرور بدست آورید.

آپدیت درایور update driver

در برخی مواقع به علت تولید نرم افزار های خاص یا ایجاد تغییرات در بعضی از نرم افزار ها و حتی سخت افزار سیستم  شرکت های سخت افزاری تغییراتی در نسخه های نرم افزار های درایور خود ایجاد می کنند. معمولا بدون داشتن این تغییرات یا اصطلاحا آپدیت ها کار کردن با بعضی نرم افزار ها و بازی های کامپیوتری غیر ممکن می باشد. از جمله سخت افزار هایی که دایما در حال ارتقا و تغییر هستند کارت های گرافیک هستند. به دلیل تولید بازی های حرفه ای تر و به روز تر  سیستم ها هم نیازمند گرافیک های بالاتر و قوی تری هستند. بنابراین شرکت های سخت افزاری برای حل این مشکل اقدام به انتشار آپدیت های جدید راه انداز کارت گرافیک می کنند. شما می توانید با مراجعه به سایت کیهان سرور همواره آخرین نسخه از آپدیت کارت های گرافیک و سایر آپدیت های درایور های سخت افزار های دیگر را دانلود نمایید.

دانلود انواع درایور های مک، مکنتاش، لینوکس و ویندوز برای کلیه سخت افزار ها از قبیل درایور پرینتر، درایور اسکنر، درایور کارت صدا، درایور کارت گرافیک، درایور دستگاه های چند کاره، درایور وب کم، درایور مودم، درایور کارت شبکه و نتورک آداپتور، درایور چیپست، رام گوشی و … همه در سایت کیهان سرور موجود می باشد.

شیوه نصب یک درایور

برای نصب یک درایور در ویندوز دو روش کلی وجود دارد: در روش اول شما فایل نصبی درایور مورد نظر را اجرا و مراحل نصب نرم افزار را پیش گرفته تا به پایان برسد این شیوه مزایا و معایبی دارد، از مزایای این روش می توان به سادگی نصب درایور و همچنین نصب برنامه های کمکی برای استفاده از سخت افزار اشاره کرد در مقابل، سازگار نبودن برنامه های نصب درایور با تمامی نسخه های ویندوز از بزرگ ترین معایب این روش محسوب می شود؛ در روش دوم کاربر مکانی که فایل های درایور در آن جا قرار دارند را مشخص می کند به این ترتیب ویندوز اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده و قطعه مورد نظر را بکار می اندازد، از بزرگ ترین مزایای این روش این است که در بیشتر موارد ویندوز می تواند حتی از درایور های قدیمی برای شناسایی قطعه هم استفاده کند، به همین دلیل اگر شرکت سازنده ی یک دستگاه سخت افزاری، درایور مورد نیاز برای نصب آن دستگاه در ویندوز های جدید را منتشر نکند، براحتی می توان از درایور های قدیمی برای نصب آن استفاده کرد، از عیب های این روش این است که درایور مورد نظر حتما باید دارای فایل INF (که شامل اطلاعات لازم برای نصب درایور است) باشد.