ویندوز ۹۸
ویندوز ۹۸
ویندوز ۹۸ (اسم رمز Memphis) یک سیستمعامل گرافیکی است که در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۸ به وسیله مایکروسافت و جانشین ویندوز ۹۵ منتشر شد.
سیستم مورد نیاز
- 486DX-2/66 MHz یا پردازنده قویتر (پردازندههای پنتیوم توصیه میشود)
- ۱۶ MB رم (۲۴ MB توصیه میشود)
- حداقل ۵۰۰ MB فضای خالی بر روی هارد دیسک، فضای مورد نیاز بستگی به روش نصب و اجزای انتخاب شده دارد
- VGA یا وضوح بیشتر مانیتور
- درایو CD-ROM یا DVD-ROM
- ماوس مایکروسافت یا سازگار با دستگاه اشاره گر
دلایل ارتقا به ویندوز 98
- پشتیبانی از تکنولوژیهای جدید سخت افزاری
- ارائه کارآیی مناسبتر
- ارائه یک سخت افزار جدید
- توسعه مشخصه های مدیریت سیستم
مدیران سیستم، در مقایسه با ویندوز 95 دید متفاوتی نسبت به ویندوز 98 دارند. امکاناتی از قبیل پشتیبان USB و IEEE1394 برای برخی ابزارهای جدید مدیریت، از اهمیت ثانوی برخوردارند. آقای راسانن می گوید: «اگر چه ممکن یا Norton Utilities برخوردار شویم، اما نکته در اینجاست که من وابستگی و نیاز چندانی به آنها ندارم، ولی در ویندوز 98 این مشخصه ها در پوسته اصلی سیستم عامل گنجانده شده اند و به کارگیری یا عدم به کارگیری آنها نیز در اختیار کاربر می باشد».
آقای راسانن و لئوپولد هر دو نظر کاملا مساعدی نسبت به اهمیت و ارزش مشخصه های System information و System File Checker (از مشخصه های جدید ویندوز98) دارند. حتی آقای لئوپولد امیدوار است که این یوتیلیتهای جدید بتوانند از میزان تماسهای کاربران با میز اطلاعات راهنمای وی (Help Desk) به میزان قابل توجه ای کاهش دهند و کاربران از این پس بتوانند از طریق این دو برنامه به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابند. آقای تروی ساندال، مهندس طراحی نرم افزار از شرکت Visio، اظهار می دارد: «ویندوز 98 و ویندوز NT5 دارای رجیسترهای (registers) سازگاری خواهند بود و من فکر می کنم برای فروشگاههای IT، ویندوز 98 در مقایسه با ویندوز NT5 مناسبتر باشد».
اما آقای لئوپولد محتاطانه عمل کرده و به کاربران پیشنهاد می کند که اگر ویندوز 95 شما همچنان از ثبات و استحکام لازم برخوردار است، پس برای مدتی هم کماکان از آن استفاده کرده و آن را ارتقا ندهید. وی می افزاید که اگر قرار است پیشرفت کار آن طور که امروز شاهد آن هستیم باشد، من پیش بینی می کنم تا 6 ماه دیگر هم فرصت استفاده از ویندوز 95 (و عدم ارتقای آن را) داشته باشیم و حتی ممکن است این زمان بسته به شرایط افزایش یابد.
برای کاربرانی که همواره طرحهای عظیم را دنبال می کنند، انتظار 6 ماهه نمی تواند زمانی چندان طولانی باشد. حتی در این مدت ممکن است کاربران دیگری که از آن استفاده می کنند به باگهای موجود در آن پی ببرند و درنتیجه نسخه مورد استفاده شما، نسخه ای با حداقل باگ خواهد بود. تجربه کار با نسخه های اولیه ویندوز 98 نشان داده است که در کار با ویندوز 98، جانب احتیاط (و دقت) کاملا باید رعایت شود.
ضمنا اگر از اجرای ویندوز 95 و ویندوز 98 آن هم در کنار یکدیگر نگران هستید، نگرانی شما بی مورد است. آقای راندی کندی، تحلیل گر ارشد از شرکت ,GigaGroup در همین زمینه معتقد است: «من فکر نمی کنم اشکال عمده ای در اجرای ویندوز 95 و ویندوز 98 آن هم در کنار یکدیگر به وجود آید».
اشکالات
برای ارتقای نسخه جاری به ویندوز 98، چهار اشکال اساسی وجود دارد:
- اولا، این نسخه (ویندوز 98) به خاطر جدید بودن خود دارای باگهایی خواهد بود که رفع آنها نیاز به زمان دارد.
- ثانیا، درگیری هایی بین دیوان قضایی ایالات متحده و شرکت مایکرو سافت در حال جریان است که همین امر موجب تردید کاربران در ارتقای نسخه خود شده است.
- ثالثا، ارتقا به نسخه ویندوز 98 در واقع کشیدن خط پایان بر برنامه های کاربردی 16 بیتی می باشد، اما اگر روند کاری شما به گونه ای است که مجبور هستید کماکان از این نوع برنامه های 16 بیتی استفاده کنید، می توانید نسخه جاری خود را به گزینه های دیگر، برای مثال ویندوز ,NT ارتقا دهید.
- آخرین و شاید اصلی ترین اشکال موجود در ارتقا به نسخه ویندوز 98 این است که نمی توان هیچ مشخصه جدیدی در این نسخه یافت. به عبارت دیگر، هیچ مشخصه چندان جدیدی در این نسخه وجود ندارد که حداقل به بهانه دسترسی به آن مشخصه، نسخه جاری خود را ارتقا داد. اگر نسخه ویندوز 95 شما کماکان از استحکام و ثبات مناسبی برخوردار است، پیشنهاد ما به شما این است که کماکان آن را حفظ کنید، چون با ارتقا به ویندوز 98، چیزی مازاد بر امکانات فعلی، جز پشتیبان برای بخشی از سخت افزار جدید به دست نخواهید آورد که آن هم تاثیر شگرفی بر روند اجرایی شرکت نخواهد داشت.
اشتراک گذاری