کلاینت چیست

کلاینت چیست



کلاینت چیست: کلاینت به چه چیزی اطلاق می شود؟ عموما کلاینت، به کامپیوتری گفته می شود که تقاضایی را از یک سرور دارد. کلاینت در لغتنامه، به معنای مشتری می باشد و مشتری کسی است که تقاضای خدماتی را از سوی فروشنده ای دارد. یک سرور می تواند در آن واحد، به چندین کلاینت (یا بازدید کننده) خدمات رسانی نماید (کلاینت چیست).

زمانی که تعداد کلاینت های یک سرور اوج می گیرند، اصطلاحا گفته می شود که سرور تحت فشار است. در اینحالت، مقدار فضای حافظه ای که سرور ملزم به اشغال آن می شود، بالا رفته و پروسسور سرور، تحت فشار کلاینت های متعدد، از سرعتش کاسته خواهد شد. اینجاست که دیگر وب سایت هایی که بر روی آن سرور قرار گرفته اند نیز دچار کندی می شوند. یکی از اقداماتی که در این حالت انجام می شود، قطع موقت وب سایتی می باشد که در این شرایط مقصر است. یکی از حملاتی که هکرها به وب سایت ها نیز انجام می دهند، شامل این مورد می شود، بطوریکه وب سایت مورد تهاجم، به مرور از سرعت واکنش پذیریش کاسته می شود و در نهایت منجر به قطعی موقتی وب سایت خواهد شد. بسیاری از وبمسترها، در پنل مدیریتی خود، می توانند با حذف دسترسی IP فرد مهاجم، به این اقدام پاسخ دهند. در بسیاری از حالات نیز، تشخیص اینکه آیا کلاینت، فرد مهاجم می باشد یا نه، توسط نرم افزارهایی که در سرور نصب شده اند بطور خودکار صورت می گیرد.


زیرو کلاینت را با نام های: اکسس ترمینال، ترمینال، زیرو پی سی نیز میشناسند. زیرو کلاینت صرفا یک درگاه است برای اتصال به یک سرویس دهنده ی مرکزی (سرویس دهنده ی مرکزی با توجه به تعداد کاربران و نوع کاربری میتواند یک کامپیوتر شخصی (دسکتاپ پی سی) و یا یک سرور باشد (فیزیکی یا مجازی)).

در زیروکلاینت هیچگونه سخت افزاری که در استفاده ی کاربر از سخت افزار و نرم افزارهای سرویس دهنده ی مرکزی دخیل باشد وجود ندارد. یک زیرو کلاینت به طور متوسط بین ۳ الی ۵ وات انرژی الکتریکی استفاده میکند.


تين كلاينت

تين كلاينت به كامپيوتر همراه با نرم افزاري اطلاق مي شود كه جهت انجام  بسياري از كارهاي خود به شدت وابسته به كامپيوتر ديگر است به عبارت ديگر قسمتي از يك شبكه است كه در آن نرم افزار يا كامپيوتر به عنوان رابط عمل مي كند ، در حالي كه سرور تمام كارهاي واقعي را انجام مي دهد. تين كلاينت به عنوان يك كامپيوتر به تنهايي و يا به عنوان قسمتي از يك شبكه بزرگتر مي باشد، مثلاً در يك شركت يا مدرسه اين نوع كامپيوتر شامل اطلاعات كافي جهت راه اندازي و برقراري ارتباط با سرور شبكه است و سرور ساير توان محاسباتي را فراهم مي كند (کلاینت چیست).
تين كلاينت تمام اطلاعات و امكاناتي را كه در يك بخش از نرم افزار موجود روي سرور است، مي بيند و به آنها دسترسي دارد. اما در پشت پرده برنامه ايي ديگر در سرور فعال است كه تمامي كارها را انجام مي دهد. دلايلي كه ممكن است افراد تين كلاينت را به كار گيرند شامل كاهش هزينه (قيمت پايين و مصرف برق كم با توجه به حذف يارانه ها)، سهولت در نگهداري و كاربرد و همچنين امنيت آن است. تين كلاينت خيلي ساده تر از يك كامپيوتر كامل و هزينه تهيه آن براي افرادي كه عمدتاً كار مشابهي انجام مي دهند پايين تر است. زيرا تين كلاينت ها نسبتاً ساده هستند و تعمير و نگهداري آنها ساده تر مي باشند. تين كلاينت ها از اجزاي كمتري نسبت به يك كامپيوتر استاندارد تشكيل شده اند و اجزاي كمتر به معناي اشتباه و خرابي كمتر است. افرادي كه شناخت زيادي از كامپيوتر ندارند، با تين كلاينت ها بسيار راحت تر از كامپيوترهاي استاندارد با برنامه هاي نرم افزاري ارتباط برقرار مي كنند. تين كلاينت ها با خصوصيات و كارهاي كمتر، دامنه يادگيري افراد را كوتاه و آسان مي كنند و با محدود كردن دسترسي كاربران به برنامه هاي نفوذگر و مخل امنيت شبكه زمينه افزايش امنيت شبكه را فراهم مي سازد (کلاینت چیست).
گرچه يك تين كلاينت ابزارهاي مناسب هر كاري را در اختيار ندارد اما كاربردهاي ارزشمند بسياري دارد. اگر يك كاربر تنها محدود به اجراي وظايف مشخص و تعريف شده اي باشد و به تمام ويژگي هاي يك كامپيوتر يا برنامه استاندارد نيازي نداشته باشد، تين كلاينت گزينه مفيد و مناسبي خواهد بود (کلاینت چیست).


 منابع: شبکه آسان، Vcloudpoint و نویا سیستم


اشتراک گذاری